:

altin (1)

altin (2)

altin (3)

Şahika Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen “Altın Çocuklar Yarışıyor” sınavı için 40 okuldan 449 öğrenci Çayeli Şahika Koleji’nde buluştu.

Okul Müdürü Adem GÖKÇE, yarışma sayesinde geleceğin mimarlarının ilkokul çağlarından itibaren gözlemlenebildiğini kaydetti.

Özel Çayeli Şahika Koleji tarafından düzenlenen “Altın Çocuklar Yarışıyor” sınavı, Çayeli, Pazar, Ardeşen, Fındıklı, Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinin 40 okulundan 449 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.
Matematik, Fen ve Teknoloji, Türkçe ve Sosyal Bilgiler derslerinden 20’şer soru olmak üzere toplam 80 adet soru soruldu. Yarışmaya katılan öğrenciler kendilerine tanınan 100 dakikalık süre zarfında bu soruları çözerek ipi önde göğüslemeye çalıştılar. Öğrenciler içeride ter dökerken velileri de bahçede çocuklarını heyecanla beklediler.

Yarışmaya katılan öğrenciler sürpriz hediyelerle ödüllendirildiler. Ayrıca Altın Çocuklar Yarışıyor’ da üstün başarı göstererek dereceye giren öğrenciler, sınıf öğretmenleri ve okulları yapılacak ödül töreniyle ödüllendirilecekler.

Özel Çayeli Şahika Koleji Müdürü Adem GÖKÇE, gelişmiş ülkelerin ileri gitme sebeplerinin irdelendiğinde eğitimin öneminin açıkça ortaya çıktığını belirterek, ülkemizin daha ileri gitmesi için eğitime daha fazla önem vermemiz gerektiğini söyledi. Sınava giren öğrencilerin Rize'nin çeşitli ilçelerinden gelmesinin memnuniyet verici olduğunu ve ev sahipliği yapmanın mutluluğunu hissettiklerini ifade eden GÖKÇE, "İlk defa yapılan bu yarışmaya katılım üst seviyede olması memnuniyet verici” dedi.

Listeler